4 tips bij bultjes na het scheren!

Geplaatst door Stan Kuilboer op

Scheren? We doen het allemaal. Ook wij vrouwen scheren zich een ongeluk. Bultjes na het scheren komen helaas veel voor bij vrouwen. Een paar tips van Second Nature!

Dat bultjes na het scheren vervelend kan zijn snappen we maar al te goed! Wij denken graag met je mee. Jeuk en ingegroeide haartjes is niet iets waar je op zit te wachten nadat je je benen weer smooth hebt gemaakt. Ook heeft de ene vrouw er meer last van dan de ander. Helaas is dit iets wat je er gratis bij krijgt, maar we vrouwen kunnen dit samen zo goed mogelijk binnen de perken houden!

Zorg voor een goede voorbehandeling

Vantevoren je huid goed verzorgen is even belangrijk als daarna bij het scheren. Zorg dat je een goede scrub in huis hebt gehaald die exfolieert. Dit zorgt ervoor dat haartjes die een beetje verstopt zitten naar het oppervlak kunnen komen, waardoor ze makkelijker af te scheren zijn. Vantevoren goed scrubben doet wonderen! Ook is het goed om je benen onder warm water af te spoelen na het scheren. Hierdoor gaan je poriën open staan en worden je haartjes zachter waardoor je ze makkelijker kan verwijderen.

Zorg voor een goede crème of scheergel

Droog scheren kan, alleen is dit niet de beste optie voor je huid. Hierdoor glijd je scheermesje niet makkelijk over je huid heen en heb je meer kans op bultjes na het scheren of om jezelf te snijden. Met een goede scheergel of crème glijd je scheermes makkelijk over je huid heen. Ook worden van een aantal crèmes of gels je haartjes zachter wat het makkelijker maakt om ze af te scheren.

Een scherp mesje is the key!

We kennen het allemaal wel, je hebt een scheermesje over ‘die nog wel een keertje mee kan’. Dit botte mesje snijd je haren niet goed af als zou moeten waar je ingegroeide haartjes van krijgt. Zorg dus altijd voor een scherp mes! Onze mesjes kunnen zo’n 4 tot 5 keer mee tot je hem moet vervangen. De scherpte zorgt voor een glad resultaat en minder bultjes!

Een nabehandeling kan je niet overslaan

Mocht je het fijn vinden dan is het aan te raden om ook na het scheren nog een scrub behandeling te doen. Hierdoor haal je nog wat verstopte poriën open waardoor je haartjes minder snel ingroeien.

Misschien smeer je elke dag een crème op je gezicht om die mooi te houden en zodat die niet uit droogt. Waarom dit niet bij de rest van je lichaam doen? Oké, elke dag je benen invetten is ook niet nodig, maar zeker na het scheren is je huid kwetsbaar. Zorg voor een olie of lotion die goed in je huid trekt. Dit zorgt ervoor dat je benen niet uitdrogen en je huid soepel blijft.

Weet je niet waar je goede producten vandaan haalt? Houd ons in de gaten! We komen binnenkort met nieuwe producten die een feest zijn voor je scheerroutine.

Geniet van je gladde huidje! 😉

← Ouder bericht Nieuwer bericht →