Tips voor een langere levensduur van jouw wasmachine

Geplaatst door Rens Hageman op

Kleine wasjes, grote wasjes...

Kijk jij altijd in het label van een kledingstuk voordat je deze wast? We hebben veel oog voor het juist wassen van onze kleding, maar minder voor de wasmachine zelf. Hoe vaak je ook wast in de week, het is belangrijk om aandacht te besteden aan jouw wasmachine. 

Diepte investering

Een wasmachine is een diepte-investering en daarom belangrijk om deze goed te onderhouden. We hopen dat je onze tips al toepast! En anders vanaf nu jouw tweede natuur maakt.

Tips voor een langere levensduur 

  • Was 1-2 keer per maand op 60˚C, tegen bacterie groei. Draai dit wasje met bijvoorbeeld je handdoeken of dekbed om te voorkomen dat je onnodig op hoge temperaturen wast;

  • Schenk schoonmaak azijn in het wasmiddelbakje van de wasmachine en een schepje soda in de wastrommel. Zo voorkom je een muffe geur;
  • Reinig de rubberen rand van de wastrommel, hier blijven vaak resten liggen
  • Maak het filter schoon van de wasmachine, hier kunnen haren en stof in komen;

  • Bekijk hoeveel vulgewicht je wasmachine kan hebben, een te volle trommel kan averechts werken;

  • Gebruik niet teveel wasmiddel, doseer gemakkelijk door het gebruik van Laundry Sheets.

Wasstrips

Laundry Sheets worden ook wel eco wasstrips genoemd. Het zijn geconcentreerde 'velletjes' die je bij je was stopt. Dit is dus een vervanging van jouw traditionele wasmiddel en wasverzachter. Een kind kan de (duurzame) was doen!

Onze Laundry Sheets zijn vegan, eco friendly én biologisch afbreekbaar. Ze zijn zelf geschikt voor een handwasje. Meer informatie vind je in de washandleiding.

 

← Ouder bericht