tips

Drie makkelijke trucjes tegen stinkende was

wasdoekjeswasmachine

Ruikt je wasmachine een beetje muf? Geen zorgen, hier zijn drie eenvoudige oplossingen om je wasmachine weer fris te laten ruiken.

Profiteer van onze onweerstaanbare halfjaardeal voor wasstrips! Bespaar geld en geniet van langdurige frisheid. Mis deze kans niet!

Af en toe een kookwas 

Wist je dat je wasmachine dol is op een beetje hitte? Een wasmachine kan schoon worden door eens per maand een wasbeurt te draaien op 60-90 graden, oftewel een 'kookwas', hiermee geef je je machine een grondige interne reiniging. Deze hoge temperatuur helpt hardnekkige vlekken en oude zeepresten op te lossen. Draai deze was bijvoorbeeld met handdoeken of beddengoed. 

Azijn en baking soda

Ben je van plan azijn en baking soda te gebruiken om je wasmachine op te frissen? 

Hoewel azijn een populair natuurlijk schoonmaakmiddel is, moet het met zorg worden gebruikt. Te veel azijn kan rubberen en metalen onderdelen van je wasmachine aantasten, wat kan leiden tot schade en lekken. Gebruik deze producten met mate en raadpleeg altijd de handleiding van je wasmachine of neem contact op met de fabrikant voor specifiek schoonmaakadvies. Veiligheid en behoud van je apparatuur staan altijd voorop!

Vaatwastabletten als laatste redmiddel

Blijft je wasmachine onaangenaam ruiken, ondanks de regelmatige kookwas? Probeer dan eens ecologische vaatwastabletten. Gooi twee tabletten in de trommel en laat de machine een kookwas draaien. De krachtige reinigende eigenschappen van de vaatwastabletten zullen je wasmachine weer heerlijk fris laten ruiken.

Wat als niks helpt?

Hardnekkige muffe geurtjes die met bovenstaande tips niet weggaan, zijn vaak het gevolg van een probleem in de machine of afvoer. Het beste is om dan een expert in te schakelen die alles grondig kan controleren.

Lees het verhaal achter Second Nature - Jouw partner in duurzaam wonen.

Bekijk onze Laundry Sheets, All Purpose Cleaner, en Hand Soap collecties, of ontdek al onze producten hier.

Volgende lezen

Vrouw met duurzaam gewassen was
Second nature verpakkingsdoos thuis