tips

Hoe was je jouw favoriete badpak, bikini of zwembroek?

strandzand verwijderen dat in badkleding vast komt te zitten

Badkleding bevat eigenlijk altijd de stof lycra. Dit materiaal is elastisch en zorgt voor een perfecte pasvorm. Helaas is lycra ook erg gevoelig voor zon, chloor, zeewater en zweet. Tijdens de zomer en vakantieperiodes krijgt jouw badkleding dus nogal wat te verduren.

Hier zijn enkele tips om jouw geliefde beachwear in topconditie te houden.

Direct na het zwemmen: Wees voorzichtig

Wring de badkleding niet de hard uit, dit kan de fijne lycradraadjes beschadigen. Knijp liever voorzichtig het vocht eruit en dep het vervolgens droog met een handdoek. Probeer je badkleding na elk gebruik zo snel mogelijk te wassen. En als je de  Second Nature Laundrysheets gebruikt, is een halve sheet al voldoende als je geen volle machine hebt.

Badkleding wassen: Doe het juist

Lees hier meer over de ideale wasprogramma's voor je zwemkleding. Het gaat niet alleen om de temperatuur, maar vooral om het centrifugeren. Gebruik voor badkleding altijd het wolwasprogramma!

Drogen: Vermijd direct zonlicht

Een gouden tip: Berg je badkleding pas op als deze volledig droog is. Om verkleuring tegen te gaan, is het beter je badkleding in de schaduw te drogen, weg van het directe zonlicht.

Pas op met zonnebrand

Vermijd vlekken van zonnebrandcrème door jezelf minstens een half uur voordat je je badkleding aantrekt in te smeren.

Extra Tip: Comfortabel Scheren

In je bikini heb je natuurlijk het liefst een gladde huid zonder bultjes. Daarom zijn onze effectieve tips na het scheren essentieel.

Tot slot, vergeet niet te genieten van elke zonnestraal en  ga vooral van die glijbaan af!

    Volgende lezen

    De ultieme gids voor het wassen van je bh's
    Een gids voor wasprogramma's: van synthetisch tot kreukherstellend